V Moskvi za nove točke svetovnega pokala 8 Slovencev

Objavljeno: 20. April 2018 - 12:36
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija:IFSC

V Moskvi bo v soboto in nedeljo, 21. in 22. aprila 2018, potekala druga tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Na tekmi bo nastopilo 120 moških in 104 ženske iz 34 držav. Slovenijo bo zastopalo 8 predstavnikov. V ženski konkurenci Janja Garnbret, Katja Kadič, Tjaša slemenšek, Mia Krampl in Mina Markovič, pri moških pa Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Domen Škofic.

Na uvodni tekmi v Meringenu, se je znova pisala zgodovina slovenskega športnega plezanja, saj je Jernej Kruder dosegel svojo prvo zmago za svetovni pokal v balvanskem plezanju, kar je tudi prva moška zmaga za Slovenijo v tej disciplini. V sezono je z vrhunskim rezultatom vstopila tudi Janja Garnbret, ki je bila druga. Zelo dobro formo sta prikazali tudi Katja Kadič, ki je le za poskus ostala brez finala in Mia Krampl, ki se je že na svoji prvi tekmi za svetovni pokal v balvanih uvrstila v polfinale.

Konkurenca na tekmovanju bo spet zelo močna, saj so v Moskvo pripotovale vse reprezentance v svojih najmočnejših zasedbah. Polfinale in finale, ki bosta na sporedu v nedeljo, bodo prenašali v živo na spletni starni Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC.

Program tekmovanja - svetovni pokal balvani, Moskva 2018 (1 ura pred slovenskim časom)

Sobota, 21. april

8.30 do 14.20 - KVALIFIKACIJE moški
16.00 do 21.05 - KVALIFIKACIJE ženske

Nedelja, 22. april

9.00 do 11.15 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:00 do 19.30 - FINALE moški (V ŽIVO)
19:30 do 21.00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

V Moskvi bo potekala tudi prva tekma za svetovni pokal v hitrostnem plezanju, kjer ne bo slovenskih tekmovalcev.

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.