V Moskvi 5 slovenskih polfinalistov

Objavljeno: 21. April 2018 - 22:35
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografije: Luka Fonda, vir: KŠP

V kvalifikacijah druge tekme za svetovni pokal v balvanih so slovenski plezalci potrdili odlično formo in si priborili pet uvrstitev v polfinale.

Moskva gosti drugo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju, kjer je v današnjih kvalifikacijah plezalo tudi osem slovenskih plezalk in plezalcev. Tokrat so naši predstavniki še nekoliko nadgradili nastope iz kavlifikacij prve tekme v Meringenu, saj bomo v jutrišnjem polfinalu spremljali kar pet slovenskih nastopov. V ženski konkurenci je bila čisto pri vrhu Janja Garnbret, ki je v svoji kvalifikacijski skupini dosegla drugi rezultat. Ponovno se je izkazala novinka na tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju Mia Krampl, ki je v seštevku dveh kvalifikacijskih skupin dosegla sedmi rezultat. Še drugič zapored bo v polfinalu plezala tudi Katja Kadič. V moški konkurenci si je po pričakovanjih vnovični polfinale zagotovil Jernej Kruder, ki je imel v seštevku dveh skupin trinajsti rezultat, družbo v izolacijski coni za polfinalni nastop pa mu bo delal tudi Gregor Vezonik, kar je njegova druga uvrstitev v polfinale balvanov na tekmah svetovnega pokala.

V polfinale se niso uvrstili le trije slovenski plezalci. Mina Markovič je uvrstitev v pofinale zgrešila za las, saj je tekmovanje zaključila na 21. mestu. Tjaša Slemenšek je tekmovanje zaključila na 42. mestu, Domen Škofic pa na 41. mestu.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI

Polfinale bo jutri ob osmi uri po slovenskem času. V živo ga boste lahko spemlajli tudi na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC.

Program - svetovni pokal balvani, Moskva 2018 (1 ura pred slovenskim časom)

Nedelja, 22. april

9.00 do 11.15 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:00 do 19.30 - FINALE moški (V ŽIVO)
19:30 do 21.00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

Naslovne fotografije: Luka Fonda; vir: KŠP

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.