V finalu Janja Garnbret, Gregor Vezonik in Jernej Kruder!

Objavljeno: 22. April 2018 - 10:31
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: IFSC

V Moskvi vrhunsko plezanje slovenskih plezalcev v polfinalu.

V večerni finale so se uvrstili kar trije naši predstavniki. Po pričakovanjih je v finalu ponovno Janja Garnbret, ki je edina od tekmovalk dosegla vse vrhove balvanov v polfinalu. Pravo presenečenje je pripravil Gregor Vezonik, ki si je z odličnim plezanjem priboril prvi finale v karieri. Gregor je v polfinalu plezal kot prvi in dosegel dva vrhova, kar se je ne koncu izkazalo za četrti rezultat. Vrhunsko formo je z drugim zaporednim finalom potrdil tudi Jernej Kruder, ki se ja parav tako drugič zapored uvrstil med šest najboljših in bo tako branil zmago s prve tekme. 

V drugem zaporednem polfinalu sta zelo dobro plezali tudi Mia Krampl in Katja Kadič, ki sta zasedli končno 10. in 11. mesto ter s tem dopolnili uspeh slovenske reprezentance.

V moškem finalu so se našima dvema plezalcema pridružili še Jongwon Chon, Gabriele Moroni, Tomoa Narasaki in Aleksei Rubtsev. Pri ženskah so se poleg Garnbretove uvrstile še Fanny Gibert, Akiyo Noguchi, Miho Nonaka, Petra Klingler in Sol Sa.

Rezultati - polfinale ŽENSKE

Rezultati - polfinale MOŠKI

Finale bo zvečer oziroma ob 17. uri. Najprej bodo plezali moški, za njim pa se bodo v balvane podale še ženske. V živo ga boste lahko spemlajli tudi na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC.

Program finala - svetovni pokal balvani, Moskva 2018 (1 ura pred slovenskim časom)

Nedelja, 22. april

18:00 do 19.30 - FINALE moški (V ŽIVO)
19:30 do 21.00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

Naslovne fotografije: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.