Tri zmage za naše mladince!

Objavljeno: 18. Junij 2018 - 15:20
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenia Junior Climbing Team

Slovenska mladinska reprezentanca je minuli vikend v Brunecku na drugi tekmi za mladinski evropski pokal v težavnosti pobrala kar pet medalj.

Na najvišjo stopničko so se uvrstili Lucija Tarkuš, Luka Potočar in Vita Lukan. Lučka Rakovec je zasedla drugo mesto, Mia Krampl pa je bila tretja.

Svojo prvo zlato medaljo je osvojila Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), ki je bila v kategoriji starejših deklic vodilna že po kvalifikacijah, tri tedne prej pa je dosegla bron na mladinskem evropskem prvenstvu. V najmlajši kategoriji do 16 let sta v finalu nastopila še Letija Fajfar (AO PD Kranj), ki je dosegla šesto mesto, in Anej Bategelj (Društvo za razvoj plezalne kulture) na končnem 7. mestu. Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) je bila 12., Betka Debevec (PK Kamnik) 16., Bine Meke (PS DPČ Šmartno) 17., Grega Verbuč (ŠPO PD Mozirje) 20. in Timotej Romšak (PK Kamnik) 23.

V kadetski kategoriji do 18 let je zmago slavil Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica), potem ko je zadnji majski konec tedna v Imstu postal mladinski evropski podprvak. Lučka Rakovec (ŠD Proteus) je bila med kadetinjami druga, premoč je morala priznati le Italijanki Lauri Rogori. Andrej Polak (PK Kamnik) je bil 9., Žiga Zajc (PS Ascendo) 11., Aljaž Resnik (PK Kamnik) 16., Saša Brodej (ŠPO PD Celje Matica) in Ema Stopar (ŠPK Plus) sta osvojili 24. oz. 25. mesto.

Z brezhibnim nastopom v finalu si je zlato med mladinkami (do 20 let) priplezala Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica), bronasta na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu, brona pa se je v Brunecku veselila Mia Krampl (AO PD Kranj). Kadetinja Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) je bila 10., kadet Klemen Novak(AO PD Kranj) pa 14.

Vsi rezultati na povezavi - mladinski evropski pokal, Bruneck 2018>>>

Fotografije s tekmovanja na FB strani Mladinske reprezentance Slovenije v športnem plezanju>>>

Vir: Manca Čujež, Planinska zveza Slovenije

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.