Spletni prenosi tekem pod okriljem IFSC plačljivi!

Objavljeno: 6. April 2017 - 10:14
Komentarji: 0 komentarjev

Mednarodna zveza za športno plezanje je s to potezo razburila ljubitelje športnega plezanja.

Mednarodna zveza za športno plezanje se je na svojih spletnih straneh "pohvalila", da je za prenose tekem za svetovni pokal ter še nekaterih drugih prispevkov iz zakulisja svetovnega pokala pridobila novega partnerja. Podpisali so triletno pogodbo z ameriškim medijskim partnerjem FloSports, ki bo uporabnikom za dostop do prenosov tekem pod okriljem IFSC zaračunal 20 $ mesečno ali 150 $ letno.

V oči bode tudi podatek, da vsak organizator tekme za svetovni pokal (tudi PZS za tekmo v Kranju), plača med mnogimi taksami tudi tako imenovan Service fee v višini 14.500 eur, v katerega so vključeni tudi stroški spletnega prenosa! Prenos pa bi radi zaračunali še podpornikom tega športa, ki jim pomagamo promovirati in širiti športno plezanje s kliki, ogledi ...

Poteza je zelo razburila zainteresirano javnost in sprožila pravi napad na IFSC na družabnih omrežjih in spletnih straneh, ki pokrivajo področje športnega plezanja. Kritikam so se pridružili tudi nekateri vrhunski športni plezalci ter nekatere nacionalne panožne zveze.

Na spletni strani chgange.org so zagnali tudi peticijo proti plačljivim prenosom tekmovanj pod okriljem IFSC. Pteicijo, ki jo je podprlo že preko 3.500 posameznikov, lahko podpišete na povezavi Change.org - Cancle the IFSC Live-streaming subcription fees.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.