Slovenski tekmovalci nadaljujejo z odličnimi rezultati

Objavljeno: 26. Julij 2017 - 16:10
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jannovak Photgraphy

Urška Repušič, Anže Peharc in Lana Skušek do medalj v L'Argentieru.

Po zmagoslavju Janje Garnbret na tekmi svetovnega pokala v Chamonixu je prejšnji teden s tekmovanji na francoskih tleh nadaljevala mladinska reprezentanca. Na tradicionalnem tekmovanju Tout A Blocs so se najprej merili na tekmi za evropski mladinski pokal, kasneje pa so svoje moči preizkusili še na odprtem tekmovanju v absolutni kategoriji.

Na tekmi evropskega mladinskega pokala je Urška Repušič dosegla v kategoriji kadetinj dosegla svojo prvo zmago, uspeh v tej kategoriji pa je z uvrstitvijo v finale in končnim šestim mestom dopolnila še Lana Skušek. Slovenija je imela dve finalistki še v kategoriji starejših deklic. Letija Fajfar je dosegla četrto, Betka Debevc pa osmo mesto.

Tri dni kasneje je potekal še finale odprtega tekmovanja v absolutni kategoriji, kjer so slovenski tekmovalci pobrali kar tri medalje. Anže Peharc je dosegle prestižno zmago v moški kategoriji, Urška Repušič in Lana Skušek pa sta potrdili dobro formo, saj sta zasedeli drugo in tretje mesto v ženski kategoriji.

Tekmovanja v športnem plezanju na najvišji ravni se bodo nadaljevala v Franciji, in sicer v Brianconu. Že danes se v tekmovalnih smereh merijo paraplezalci, kjer Slovenijo zastopata Tanja Glušič in Gregor Selak, 28. in 29. julija pa se bo slovenska članska reprezentanca z vsemi najboljšimi merila na tretji tekmi za svetovni pokal v težavnosti.

Naslovna fotografija: Jannovak Photography

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.