Slovenski plezalci do štirih uvrstitev na stopničke v Brnu

Objavljeno: 18. Februar 2020 - 11:49
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Lukáš Biba; vir: https://www.facebook.com/hangarbrno/

Lučka Rakovec zmagala, Urška Repušič na drugem ter Tjaša Slemenšek in Zan Sudar na tretjem mestu.

Slovenska reprezentanaca se je v nekoliko okrnjeni zasedbi udeležila tekmovanja Hangar Masters 2020 v Brnu. Osrednje ime tekmovanja je bil domači plezalec Adam Ondra, veliko pa so h kakovosti tekmovanja pripomogli tudi člani naše ekipe. V ženski konkurenci so Slovenke prevladovale, saj so zasedle vsa tri mesta na zmagovalnem odru. Najboljša je bila Lučka Rakovec, na drugo mesto se je uvrstila Urška Repušič, na tretje pa Tjaša Slemenšek. V moški konkurenci je bil najboljši domačin Martin Stranik, ki je ugnal reprezentančnega kolega in prvega favorita Adama Ondro, tretje pa je bil slovenski reprezentant Zan Sudar.

Hangar Masters 2020 je za slovensko ekipo predstavljal eno izmed pripravljalnih tekem pred začetkom uradnih tekmovanj pod okriljem IFSC. V začetku meseca marca se bodo že tradicionalno udeležili tekmovanja Studio Bloc Masters 2020 v nemškem Pfungstadtu, ob koncu marca pa jih čaka prvi vrhunec sezone, evropsko prvenstvo v Moskvi, kjer se bosta podelili še dve zadnji vozovnici za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020. V moški konkurenci imajo tudi slovenski plezalci priložnost, da si priborijo vozovnico za OI. Prva tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju bo v začetku aprila v švicarskem Meiringenu.

Naslovna fotografija: Lukáš Biba; vir: https://www.facebook.com/hangarbrno/

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.