Sedem naših v polfinalu EP

Objavljeno: 1. Julij 2017 - 00:29
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: European Climbing Championship Campitello 2017

Prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva v športnem plezanju se je začel s kvalifikacijami v težavnostnem plezanju.

Od enajstih slovenskih predstavnikov se jih je sedem uvrstilo v polfinale. V ženski konkurenci je bila najboljša Janja Garnbret, ki je edina dosegla vrh obeh kvalifikacijskih smeri. Med najboljše se je s petim rezultatom uvrstila tudi Mina Markovič, v polfinalu pa bosta plezali tudi Vita Lukan in Mia Krampl. Pri moških se je od naših z drugim rezultatom in enim doseženim kvalifikacijskim vrhom najbolj izkazal Domen Škofic. Z zelo dobrim plezanjem v drugi smeri si je polfinale zagotovil še Martin Bergant, z dvema solidnima nastopoma pa si je polfinale zagotovil tudi Jernej Kruder.

V nadaljnje tekmovanje se niso uvrstili štirje slovenski predstavniki. Tjaša Kalan je dosegla končno 27. mesto, Urška Repušič 33. mesto, Veronika Meke 39. mesto in Milan Preskar 47. mesto.

Rezultati kvalifikacije - ŽENSKE

Rezultati kvalifikacije - MOŠKI

Program evropskega prvenstva  - Val di Fassa 2017

Sobota, 1. julij
11.15 - polfinale ženske in moški (prenos V ŽIVO)
21.00 - finale ženske in moški (prenos V ŽIVO)

Uradna spletna stran tekmovanja - Val di Fassa 2017>>>

Naslovna fotografija: European Climbing Championship Campitello 2017

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.