Sara Čopar mladinska prvakinja v olimpijski kombinaciji

Objavljeno: 4. September 2019 - 10:05
Komentarji: 0 komentarjev

Italijanski Arco je med 22. in 31. avgustom gostil svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju.

Na njem se je predstavilo kar 18 slovenskih plezalk in plezalcev, med katerimi rezultatsko izstopa 14-letna Sara Čopar, ki je po preplezanih smereh v disciplinah težavnost, balvani in hitrost osvojila prvo mesto v skupnem seštevku vseh treh disciplin – t.i. olimpijski kombinaciji.

Sara Čopar, članica športnoplezalnega odseka Planinskega društva Celje - Matica, si je zmago priplezala z osebnim hitrostnim rekordom v disciplini hitrost. 15-metrsko standardno postavitev je prvič preplezala pod 10 sekundami, kar ji je odprlo vrata do naslova najboljše mladinske olimpijske kombinatorke v kategoriji starejših deklic (starost 14 in 15 let). Zlato si je tako priplezala s skupnim petim časom v hitrosti ter z devetim mestom v težavnosti in dvajsetim v balvanih.

Rezultati posameznih kategorij so objavljeni na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje, pod okriljem katere je tekmovanje potekalo.

Olimpijska kombinacija obsega hitrostno, balvansko in težavnostno plezanje. O končni razvrstitvi odloča najnižji zmnožek uvrstitev vseh treh disciplin - v težavnosti, balvanih in hitrosti. Nižji kot je zmnožek, boljša je uvrstitev. V takšnem formatu bo kombinacija tudi na sporedu poletnih olimpijskih iger, ki bodo prihodnje leto v Tokiu.

Vir in fotografija: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.