Nove dvojne stopničke za Slovenijo!

Objavljeno: 14. Maj 2018 - 17:41
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC; Forrest Liu

Na četrti tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju sta Jernej Kruder in Gregor Vezonik ponovno oba stala na zmagovalnem odru.

Slovenski plezalci, ki tekmujejo v svetovnem pokalu balvanskega plezanja, ohranjajo vrhunsko formo. Na dveh tekmah na Kitajskih tleh se slovenski plezalci vračajo domov z dvema medaljama in še dvema uvrstitvama med šest najboljših. Najboljši izkupiček so imeli na včerajšnji tekmi, ki so jo gostili v Tai'anu. Jernej Kruder in Gregor Vezonik sta v finalu zaostala le za zmagovalcem Alexom Khazanovom iz Izraela. Jernej Kruder je bil drugi, kar je že njegova tretja uvrstitev na zmagovalni oder v štirih nastopih, Gregor Vezonik pa je že drugič letos osvojil tretje mesto. V ženski konkurenci je drugič zapored zmagala Japonka Akiyo Noguchi pred rojakinjo Miho Nonaka. Na tretje mesto se je uvrstila Francozinja Fanny Gibert.

Na tekmi sta zelo dobro plezala tudi Katja Kadič, ki je s sedmim mestom le za las zgrešila finalni nastop, in Anže Peharc, ki se s konstantno formo uvršča med dvajset najboljših tekmovalcev v balvanskem plezanju na svetu.

V skupnem seštevku pri moških je še vedno v vodstvu Jernej Kruder, pri ženskah pa je Janja Garnbret padla na drugo mesto, saj je izpustila obe tekmi na Kitajskem, nastopila pa ne bo še na naslednjih dveh tekmah, ki bosta na Japonskem in Združenih državah Amerike. Gregor Vezonik je trenutno na odličnem petem mestu. Katja Kadič je na odličnem osmem mestu, kar pomeni, da ima Slovenija kar štiri plezalce med najboljših deset v trenutnem seštevku svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

Rezultati - balvani Tai'an 2018

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Alex Khazanov (IZR) 3v7, 4b9 1. Akiyo Noguchi (JAP) 4v5, 4b5
2. Jernej Kruder (SLO) 2v2, 4b5 2. Miho Nonaka (JAP) 4v10, 4b7
3. Gregor Vezonik (SLO) 2v4, 4b10 3. Fanny Gibert (FRA) 2v6, 3b7
4. Rei Sugimoto (JAP) 2v4, 4b10 4. Staša Gejo (SRB) 1v3, 3b7
5. Kokoro Fujii (JAP) 2v7, 4b5 5. Johanna Färber 1v4, 3b10
6. Jongwon Chon (KOR) 2v6, 3b6 6. Kyra Condie (ZDA) 0v0, 3b5
       
16. Anže Peharc (SLO)   7. Katja Kadič (SLO)  

Vsi rezultati - MOŠKI

Vsi rezultati - ŽENSKE

Do konca sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju čakajo plezalce še tri tekme. Čez štirinajst dni se bodo ponovno zbrali na Japonskem od koder bodo potem na naslednjo tekmo odleteli v Združene države Amerike. Pred zadnjo tekmo bo nekaj več premora, saj bo finalno tekmovanje potekalo v drugi polovici avgusta v Münchenu. Vmes se bo začela tudi že sezona svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

V soboto, 19. maja 2018, boste lahko nekatere najboljše plezalce svetovnega pokala, med njimi tudi naše šampione, spremlajli na tekmovanju Triglav the Rock Ljubljana na Kongresnem trgu.

Naslovna fotografij: IFSC; Forrest Liu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.