Kanal Open – Tekmovanje v urbanem športnem plezanju

Objavljeno: 29. Julij 2019 - 16:50
Komentarji: 0 komentarjev

V soboto 3. avgusta bo v Kanalu ob Soči prvič potekalo tekmovanje v urbanem športnem plezanju.

Tekmovalci se bodo najprej pomerili v kvalifikacijah v plezanju na obok 17-metrskega kanalskega mosta na Soči. V večernem finalu pa bo v hitrostnem plezanju na 25 metrov visok zvonik nastopilo 12 tekmovalcev, 6 najboljših plezalk in 6 najboljših plezalcev iz kvalifikacij.

Tekmuje se v absolutni moški in ženski konkurenci. Pleza se z varovanjem od zgoraj (top rope).

Prijave

Na tekmovanje v urbanem športnem plezanju se lahko prijavijo vsi. Prijave in več informacij o dogodku najdete v razpisu tekmovanja >>.
 

 

Urnik in potek tekmovanja:

Kvalifikacije 17:00 - 20:00
Kvalifikacije potekajo na 17m mostu nad Sočo (težavnost smeri je cca. 6c). Tekmovalci imajo na voljo neomejeno število poskusov. V finale se uvrsti 6 tekmovalk in 6 tekmovalcev, ki bodo najhitreje priplezali do vrha mostu.

Finale 21:00
Hitrostno plezanje finalistov na 25m zvonik. Vsak tekmovalec ima en poskus.

Lepo vabljeni

Kontakt:
kanalopen@gmail.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.