Janja in Katja danes v boj za finale svetovnega prvenstva v balvanih

Objavljeno: 14. September 2018 - 11:13
Komentarji: 0 komentarjev

Danes je ob 13. uri v Innsbrucku na sporedu polfinale v balvanih za ženske, v katero se je uspelo uvrstiti Janji Garnbret in Katji Kadič. Najboljšim šestim tekmovalkam sledi večerni finale ob 19. uri.

Najboljše izhodišče v kvalifikacijah si je zagotovila Janja Garnbret, ki je kot edina preplezala vseh pet balvanskih problemov. V drugi skupini kvalifikacij je bila najboljša Akiyo Noguchi (štiri osvojeni vhrovi), ki si z Janjo deli prvo mesto. Poleg Janje se je v polfinale uspelo uvrstiti tudi Katji Kadič, ki si je priplezala 5. štartno izhodišče.

Žal se v polfinale in 20 najboljših balvanskih plezalk tega svetovnega prvenstva ni uspelo uvrstiti Slovenkam; Mia Krampl (33.), Mina Markovič (37.), Urška Repušič (39.), Vita Lukan (51.) in Tjaša Slemenšek (63.).

Polfinale si boste lahko v živo ogledali na spodnji povezavi:

Foto: Luka Fonda in IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.