Janja Garnbret in Zan Sudar zmagovalca na Logu

Objavljeno: 7. September 2020 - 09:30
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Plezalni center Korenjak

Športnoplezalno društvo Korenjak je na zunanji balvanski steni na Logu izpeljalo prvo tekmo za državno prvenstvo v letošnji sezoni.

V ospredju je bila nedeljska članska tekma, ki so se jo udeležili vsi naši najboljši plezalci. V nedeljskem večernem finalu je nastopilo po šest najboljših tekmovalcev in tekmovalk iz kvalifikacij, v ženski konkurenci pa je dodatno mesto v finalu zapolnila še predstavnica iz Srbije. V ženski konkurenci je vlogo prve favoritinje s prepričljivo zmago potrdila Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je dosegla vrh vseh štirih balvanskih problemov. Bolj zanimiv je bil boj za preostali dve mesti na zmagovalnem odru. Tri tekmovalke v finalu so dosegle po dva vrhova, tako da je na koncu razvrstitev določilo število doseženih bonusov. Tako se je na drugo mesto uvrstila Vita Lukan (ŠPO Radovljica), na tretjega pa Katja Kadić (PK Scena).

Bolj izenačen boj smo spremljali v moški konkurenci. V finalu je bil najboljši Zan Lovenjak Sudar (PK Scena), ki je edini dosegel tri vrhove. Za preostala mesta je znova odločalo število dosežnih bonusov in število poizkusov. Na drugo mesto se je z dvema doseženima vrhovoma in štirimi bonusi uvrstil Jernej Kruder (ŠPO Celje), na tretje mesto pa z enim doseženim bonusom manj Anže Peharc (AO Kranj).

Večerni finale v nedeljo je bil podprt tudi s spletnim prenosom in strokovnim komentarjem, za kar gredo vse pohvale organizatorjem, saj so vedno odlično izpeljano tekmovanje, tokrat še v oteženih okoliščinah za organizacijo, dvignili še na višjo raven.

V vikendu so potekale tudi tekme za mlajše kategorije. Skupno je na Logu nastopilo več kot 200 tekmovalcev. Zmagovalci posameznih kategorij so bili Rok Keršinar (ŠPO APD Kozjak Maribor) - cicibani, Laura Čepon (DRPK) - cicbanke, Lan Čreslovnik (ŠD Balvanija) - mlajši dečki, Jennifer Buckley (DRPK) - mlajše deklice, Gorazd Jurekovič (ŠPO Radovljica) - starejši dečki, Lina Funa (ŠPK Plus) - starejše deklice, Timotej Romšak (PK Kamnik) - kadeti, Lucija Tarkuš (AK Impol Slov. Bistrica) - kadetinje, Žiga Zajc (PK Scena) - mladinci in Katra Mali (PK Kamnik) - mladinke.

Vsi rezultati na povezavi - rezultati DP Log 2020>>>

Naslednja tekma za državno prvenstvo bo 12. septembra 2020 v Celju. Tekmovlaci in tekmovalke se bodo pomerili v hitrosti.

Naslovna fotografija: Plezalni center Korenjak

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.