Janja Garnbret do druge zaporedne zmage!

Objavljeno: 9. Oktober 2017 - 10:25
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Janja Garnbret do pete letošnje zmage na tekmah svetovnega pokala v težavnosti.

Športni plezalci se mudijo na kitajski turneji svetovnega pokala. V soboto in nedeljo, 7. in 8. oktobra 2017, so tekmovali v Wujiangu, od koder prihajajo odlične novice za slovensko plezanje. Janja Garnbret je na najboljši možni način, z doseženim vrhom v finalni smeri, dosegla svojo peto letošnjo zmago na tekmah svetovnega pokala v težavnosti. Tudi tokrat je suvereno opravila s konkurenco, saj je dosegla vrh tudi v vseh smereh predtekmovanja. Najbolj se ji je približala Jain Kim, tretja pa je bila Julia Chanourdie. Pri moških je zmagal Stefano Ghisolfi, drugi je bil Tomoa Narasaki, tretji pa Hanwool Kim. Drugič zapored je tik za zmagovalnim odrom zaostal Domen Škofic, kar je seveda vrhunski rezultat in kaže, da je lanski zmagovalec svetovnega pokala ponovno v odlični formi. Slovenijo je na tekmovanju zastopala še Mina Markovič, ki je z desetim rezultatom tekmovanje končala v polfinalu.

Do konca svetovnega pokala sta še dve tekmi. Naslednja bo že prihodnji vikend v Xiamenu, finale pa bo od 11. in 12. novembra ponovno v Kranju. Janja Garnbret je na odlični poti, da ubrani lansko zmago v svetovnem pokalu. Letos je na vseh tekmah stala na odru za zmagovalke, saj ima ob petih zmagah še eno tretje mesto. Pred Korejko Jain Kim ima prednost 120 točk, kar je ob normalnem razpletu sezone neulovljiva prednost. Visoko v skupnem seštevku je tudi Mina Markovič, ki je trenutno na šestem mestu, vendar je njen zaostanek za uvrstitev med prve tri že prevelik. Domen Škofic je trenutno na četrtem mestu in ne more več ubraniti lanske zmage, ima pa lepe možnosti, da se ob še dveh vrhunskih nastopih na zadnjih dveh tekmah znova uvrsti med tri najboljše v skupnem seštevku.

Rezultati - svetovni pokal Wuijang 2017

  ŽENSKE     MOŠKI  
1. Janja Garnbret (SLO) vrh 1. Stefano Ghisolfi (ITA) vrh
2. Jain Kim (KOR) 45+ 2. Tomoa Narasaki (JAP) 34
3. Julia Chanourdie (FRA) 36+ 3. Hanwool Kim (KOR) 30+
4. Akuiyo Noguchi (JAP) 33.5+ 4. Domen Škofic (SLO) 30+
5.  Molly Thompson Smith (VBR) 33.5+ 5. Romain Desgranges (FRA) 30+
6. Ashima Shiraishi (ZDA) 33+ 6. Jongwon Chon (KOR) 30+
7. Jessica Pilz (AVT) 31+ 7. Yoshiyuki Ogata (JAP) 27+
8. Anak Verhoeven (BEL) 28+ 8. Keiichiro Korenaga (JAP) 24+
         
10. Mina Markovič (SLO)        

Vsi rezultati - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati - MOŠKI>>> 

Naslovna fotografija: Eddie Fowke, IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.