Janja Garnbret in Anže Peharc zmagovalca tekmovanja Studio Bloc Masters

Objavljeno: 25. Marec 2019 - 12:38
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Tomahawk media; vir: Studio Bloc Masters

Janja Garnbret in Anže Peharc ugnala vso konkurenco na prestižnem tekmovanju v balvanskem plezanju, uspeh je z drugim mestom dopolnila Mia Krampl.

Slovenski športni plezalci so v novo sezono krenili z vrhunskimi rezultati. Na tekmovanju Studio Bloc Master, ki se vsako leto odvija v nemškem Pfungstadtu blizu Darmstadta, sta bila najboljša Janja Garnbret in Anže Peharc. Janja je v finalu edina od tekmovalk preplezala vse štiri probleme. Drugo mesto je z dvema doseženima vrhovoma zasedla Mia Krampl, tretjega pa Avstrijka Jessica Pilz, ki je bila od naše tekmovalke slabša za en dosežen bonus. Pri moških je Anže Peharc za zmago preplezal tri balvanske probleme in bil boljši od Ukrajinca Sergiija Topishka in rusa Vadima Timonova.

Od številčne slovenske ekipe sta v finalu plezali še Katja Kadič, ki je tekmovanje končala tik pod stopničkami, Lučka Rakovec se je uvrstila tik za njo, prav tako na peto mesto pa se je uvrstil Jernej Kruder.

Slovenska reprezentanca je bila daleč najštevilčnejša že v polfinalu. V ženski konkurenci so se med najboljših dvajset uvrstile še Vita Lukan (7.), Tjaša Kalan (9.), Urška Repušič (10.) in Julija Kruder (18.), pri moških pa Gregor Vezonik (10.), Zan Sudar (12.) in Domen Škofic (14.).

Rezultati - FINALE ŽENSKE

Rezultati - FINALE MOŠKI

Rezultati - POLFINALE ŽENSKE

Rezultati - POLFINALE MOŠKI

Vir: Studio Bloc Masters

Naslovna fotografija: Tomahavk Media

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.