Gregor Vezonik do bronaste medalje!

Objavljeno: 15. September 2018 - 21:24
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Slovenija je po zaslugi Gregorja Vezonika prišla do nove medalje na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju.

Današnji večer je bil rezerviran za šest najboljših balvanskih plezalcev. Slovenske barve je vrhunsko zastopal Gregor Vezonik, ki je v svojem prvem finalu na svetovnem prvenstvu nadgradil zelo uspešno sezono v svetovnem pokalu in si s tremi preplezanimi vrhovi priboril bronasto medaljo. Prepričljivo je zmagal komaj devetnajstletni Japonec Kai Harada, ki je edini od finalistov preplezal vse finalne vrhove, drugi je bil Korejec Jongwon Chon.

Na zelo dobri poti do finala in s tem vrhunskega rezultata je bil tudi Jernej Kruder, ki pa je svojo priložnost zamudil v polfinalu, kjer mu ni uspelo preplezati zadnjega balvanskega problema, tako da je prvenstvo zaključil na odličnem 8. mestu.

Rezultati – balvani moški>>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.