Evropsko prvenstvo IFSC 2020 v Moskvi prestavljeno na oktober

Objavljeno: 24. April 2020 - 13:38
Komentarji: 0 komentarjev

Evropsko prvenstvo v športnem plezanju, ki bi se sprva mogel odvijati od 20. do 27. marca v Moskvi, so organizatorji enkrat že prestavili na mesec junij, a so zaradi še vedno težkih razmer, ki jih povzroča pandemija COVID-19, dogodek prisilno prestavili še drugič.

IFSC Europe in Plezalna zveza Rusije sta v teh težkih časih delala na tem, da bi našli najboljšo in najvarnejšo rešitev za športnike, organizatorje, prostovoljce in navijače, ter na koncu določili novi termin za izvedbo evropskega prvenstva. Novi datum za izvedbo tekmovanja je od 1. do 8. oktobra 2020.

Tekmovanje v Moskvi bo podelilo tudi dve dodatni mesti (za vsaki spol po eno) za kvalifikacije v kombinaciji, ki vodijo na olimpijske igre v Tokiu. To bo že drugo celinsko prvenstvo, ki bo organizirano v letu 2020. Naj omenimo, da sta se konec februarja na ameriškem prvenstvu v Los Angelesu, uvrstila na olimpijske igre v Tokiu še Kanadčanka Alannah Yip in Američan Colin Duffy.

Vir: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.