Državno prvenstvo srednjih šol 2018

Objavljeno: 10. Januar 2018 - 08:34
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Šport mladih

Tekma B z nelicenirane tekmovalce bo v sredo, 24. januarja, tekma A za licencirane tekmovalce pa v četrtek, 25. januarja 2018.

Datum in kraj

B-tekma bo potekala 24. januarja 2018 v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano na plezalni steni dimenzij 20m x 11m z največjo previsnostjo 4 m.

A-tekma bo potekala 25. januarja 2018 v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano na plezalni steni dimenzij 20m x11m z največjo previsnostjo 4 m.

Kategorije

Mlajši dijaki in mlajše dijakinje, letnik 2001 in mlajši.

Starejši dijaki in starejše dijakinje, letnik 1999 in 2000.

Prijave
Prijavite potekajo preko spletne aplikacije Šolska športna tekmovanjaRok za prijavo je do ponedeljka, 22. januarja 2018 (tekmovalce prijavljajo šole).

Organizacija tekmovanja
Prijavljeni tekmovalci lahko izberejo med naslednjimi načini plezanja:
A-tekma: plezanje z varovanjem od spodaj (obvezno za licencirane tekmovalce) - izolacijska cona.
B-tekma: plezanje z varovanjem od zgoraj (za nelicencirane tekmovalce, licenciranim tekmovalcem v pretekli sezoni ni dovoljen nastop) - pleza se"na fleš".

Organizacija in sojenje na tekmovanju bosta potekala v skladu s tekmovalnim pravilnikom Komisije za športno plezanje pri PZS in s tem razpisom.

Urnik tekmovanja za A- in B-tekmo
9.00 - prihod in registracija tekmovalcev
9.40 - otvoritev tekmovanja in ogled plezalnih smeri
10.00 - kvalifikacije za ml. dijake (letnik 2001 in mlajši) in st. dijake (letnik 1999/2000). Tekmujejo v isti smeri.
10.00 - kvalifikacije za ml. dijakinje (letnik 2001 in mlajše) in st. dijakinje (letnik 1999/2000). Tekmujejo v isti smeri.
14.00 - finale za štiri prvouvrščene dijakinje in dijake iz vsake kategorije.
Izolacijska cona se zapre pol ure pred pričetkom tekmovanja v posamezni kategoriji.
Po končanem tekmovanju bo podelitev kolajn in priznanj.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.