Domen Škofic najboljši na Kitajskem

Objavljeno: 22. November 2018 - 12:54
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Domen Škofic Instagram

Na zmagovalnem odru tudi Janja Garnbret, Mina Markovič in Jernej Kruder.

Kitajski Guanzhou je pretekli vikend gostil tekmovanje, na katerega so bili vabljeni najboljši športni plezalci in plezalke v sezoni 2018. V ženski konkurenci so slovenske barve zastopale Janja Garnbret, Mina Markovič, Vita Lukan in Katja Kadič, pri moških pa Domen Škofic in Jernej Kruder. Skupaj so dosegli kar pet uvrstitev na zmagovalni oder. Domen Škofic je z doseženim vrhom v finalu zmagal v težavnosti. V ženski konkurenci sta v tej disciplini na zmagovalnem odru stali kar dve naši predstavnici. Janja Garnbret je bila druga in Mina Markovič tretja. Garnbretova je bila druga tudi v balvanih, tretje mesto v tej disciplini pa je dosegel tudi Jernej Kruder.

V ženski konkurenci je bila v disciplinah težavnost in balvani najboljša Avstrijka Jessica Pilz, v moški konkurenci pa je v balvanih zmagal Japonec Yoshiyuki Ogata. V hitrostnem plezanju sta bila najboljša Kitajec QiXin Zhong in Poljakinja Aleksandra Rudzinska. Dodajmo še, da so organizatorji med najboljših osem tekmovalcev in tekmovalk v vsaki disciplini, razdelili 150.000 € denarnih nagrad, kar je za športno plezanje rekordna vsota.

Rezultati - China Open 2018

TEŽAVNOST - MOŠKI
TEŽAVNOST - ŽENSKE
BALVANI - MOŠKI
BALVANI - ŽENSKE
HITROST - MOŠKI
HITROST - ŽENSKE

Naslovna fotografija: Domen Škofic Instagram

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.