Dobrodelno tekmovanje v športnem plezanju za nov ultrazvočni aparat

Objavljeno: 15. Januar 2019 - 23:02
Komentarji: 0 komentarjev

Pediatrični urgentni center Splošne bolnišnice Celje v sodelovanju s ŠPO Celje Matica prireja dobrodelno tekmovanje v športnem plezanju za otroke in najstnike. Zbrana sredstva bodo šla za nov ultrazvok Pediatričnega urgentnega centra Splošne bolnišnice Celje, ki ga nujno potrebujejo.

KJE: Plezalni center Celje
KDAJ: Sobota, 2. feburar 2019
KDO: Osnovnošolci in srednješolci
ŠTARTNINA: Prostovoljni prispevki

Za hitrejšo diagnostiko bolezenskih stanj

V Pediatričnem urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje so začeli z zbiranjem sredstev za nakup novega ultrazvočnega aparata, ki bo zdravnikom v pomoč pri odkrivanju življenjsko ogrožajočih stanj in diagnostiki najbolj ranljive populacije. Nov ultrazvočni aparat, za nakup katerega je potrebnih 40.000 evrov, bi omogočal hitrejšo obravnavo najmlajših pacientov v urgentnem centru ter hitrejšo napotitev na nadaljnjo usmerjeno specialistično obravnavo.

Kaj pa tekmovanje?

Dobrodelno tekmovanje bo potekalo v soboto, 2. februarja 2019, v Plezalnem centru Celje (1. OŠ Celje), štartnine ni, se pa zbirajo prostovoljni prispevki.

Najuspešnejši plezalci bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami in medaljami, tudi ostali domov ne bodo odšli praznih rok. Za varnost na dogodku bo poskrbljeno.

Vsi tisti, ki bi radi spoznali svet oprimkov in vrvi, vljudno vabljeni na poskusno plezanje.

Dogodka se bosta udeležila Jernej Kruder in njegova sestra Julija Kruder, ki bosta s plezanjem predstavila nekaj hitrih smeri.

Program:

14:00 – 14:45 | od 1. do 4. razred
15:00 – 15:45 | od 5. do 9. razred
16:00 – 16:30 | srednje šole
16:45 | Jernej Kruder
17:00 | Zaključek tekmovanja

Informacije in prijave: 

Prijave so možne do 20. januarja 2019 preko e-pošte spo.celje@gmail.com.

Kako lahko pomagate

K zbiranju sredstev lahko pripomorete tudi sami in sicer z nakazilom na TRR: SI56 0110 0603 0276 827, sklic 922300-2610.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.