5 naših v balvanskem polfinalu svetovnega prvenstva

Objavljeno: 12. Avgust 2019 - 10:52
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju - Hačiodži 2019 - 1. in 2. dan.

Za tekmovalkami in tekmovalci sta na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju dva zelo pomembna dneva. Za uvod so se pomerili v kvalifikacijah balvanskega plezanja. V ženskem delu tekmovanja, ki je bil na sporedu že včeraj je nastopilo 89 tekmovalk, med katerimi je bilo tudi 5 slovenskih predstavnic. V polfinale, kamor se uvrsti 20 najboljših, se je z najboljšim rezultatom uvrstila Janja Garnbret, ki je vseh pet kvalifikacijskih balvanov preplezala v prvem poizkusu in je trenutno vodilna. Naprej so se uvrstile še Lučka Rakovec (7.) ter Mia Krampl in Urška Repušič (ob 19.). Le za eno mesto je finalni nastop zgrešila Vita Lukan. Pri moških, kjer so bili na startu balvanov kar 104 tekmovalci, se je od naših med dvajset najboljših prebil le Jernej Kruder (15.). Za eno mesto se je polfinalni nastop izmuznil Anžetu Peharcu. V kvalifikacijah sta z balvanskim delom prvenstva zaključila tudi Domen Škofic (27.) in Gregor Vezonik (39.).

Polfinale in finale za moške in ženske bosta v torek, 13. avgusta 2019. Polfinale za ženske se bo začel ob 2:00 po slovenskem času, za moške pa ob 5:45. Najboljših dvajset tekmovalcev in tekmovalk si boste lahko ogledali v živo na IFSC TV. Finale za ženske bo ob 9:45, za moške pa ob 13:00. Vse finalne tekme bo prenašala tudi TV Slovenija na drugem programu. Isti dan popoldne ob 16.30 oz. 17.00 pa bodo na sporedu tudi posnetki finalov.

Rezultati SP Hačiodži 2019

BALVANI - kvalifikacije ŽENSKE>>>

BALVANI - kvalifikacije MOŠKI>>>

Ponovimo še, da bodo na letošnjem svetovnem prvenstvu, podelili prvih sedem vstopnic za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto. Po prvem delu svetovnega prvenstva se bo v kombinacijsko tekmovanje uvrstilo po 20 najboljših plezalk in plezalcev, ki bodo v prvem delu prvenstva nastopili v vseh treh disciplinah. Kombinacijski del prvenstva bo potekal v olimpijskem formatu, kjer se bodo tekmovalci najprej pomerili v kvalifikacijah, nato pa najboljših osem čaka še naporen finalni del, kjer se bodo v enem dnevu pomerili v vseh treh disciplinah.

Naslovna fotografija: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.