3 medalje za mladinsko reprezentanco v Gradcu

Objavljeno: 29. April 2018 - 20:09
Komentarji: 0 komentarjev

Na prvi letošnji tekmi za mladinski evropski pokal v balvanskem plezanju so dekleta priplezala tri medalje za Slovenijo.

Gradec je gostil uvodno tekmo v balvanskem plezanju za mladinski evropski pokal. Tekme, na kateri je v treh starostnih kategorijah nastopilo kar 275 tekmovalcev iz 23 držav, se je udeležila tudi 18 članska slovenska ekipa. V soboto so vse kategorije plezale v osmih kvalifikacijskih balvanih, po deset najboljših pa se je uvrstilo v nedeljski finale.

V finalu je našo ekipo zastopalo kar 9 tekmovalk oz. tekmovalcev. Močnejši ženski del ekipe se domov vrača s tremi bronastimi medaljami, ki so jih dosegle Letija Fajfar v kategoriji mlajših deklic, Lučka Rakovec v kategoriji kadetinj in Vita Lukan v kategoriji mladink.

Tudi drugi finalisti so nastopili zelo dobro. V kategoriji mladink so se v zaključek uvrstile vse naše tekmovalke. Urška Repušič je zaedla 4. mesto, Mia Krampl 6. mesto in Tjaša Slemenšek 8. mesto. Pri dekletih je bila v finalu kategorije starejših deklic še Betka Debevec, ki je zasedla 6. mesto. Pri fantih smo imeli dva finalista. Bine Meke je v kategoriji starejših dečkov zasedel 5. mesto, enak rezultat pa je dosegel tudi Matic Kotar v kategoriji mladincev.

Slovenske uvrstitve na MEP balvani Gradec 2018

Mladinci: 5. Matic Kotar (ŠD Proteus), 15. Kilian Čop (ŠAO Velenje)
Mladinke: 3. Vita Lukan (ŠPO Radovljica), 4. Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor), 6. Mia Krampl (AO Kranj), 8. Tjaša Slemenšek (ŠAO Velenje)
Kadeti: 15. Žiga Zajc (PS Ascendo Grosuplje), 18. Luka Potočar (ŠPO Radovljica), 27. Aljaž Resnik (PK Kamnik), 32. Andrej Polak (PK Škofja Loka)
Kadetinje: 3. Lučka Rakovec (ŠD Proteus)
St. dečki: 5. Bine Meke (PS DPČ Šmartno), 18. Timotej Romšak (PK Kamnik), 27. Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje)
St. deklice: 3. Letija Fajfar (AO Kranj), 6. Betka Debevec (PK Kamnik), 14. Dominika Kodra (PK Kamnik), 20. Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica)

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.