Bivak Slavka Svetičiča

Objavljeno: 28. December 2016 - 13:16
Komentarji: 0 komentarjev

23. decembra so na Kaninu ob Koči Petra Skalarja odprli nov bivak, ki je ob enem zimska soba. Bivak so poimenovali po alpinistu Slavku Svetičiču – Slavcu.

Z bivakom upravlja PD Bovec. Ker je lokacija bivaka specifična (bližina smučišča, veliko število jam, turnosmučarski raj) so se na PD Bovec odločili, da bo bivak zaklenjen, ključ pa je mogoče dobiti v Bovcu.

Vsak, ki bo želel bivak uporabiti, bo v Kavarni v Bovcu prevzel ključ in se vpisal v vpisno knjigo (ime, priimek, št. osebnega dokumenta, telefonska številka, datum in podpis). Ko bo ključ vrnil, se enako vpiše datum, če je potrebno opombe ter podpiše.

Bivak so oblikovali Offis Arhitekti, poleg njih so pri izdelavi bivaka sodelovali CBD inženirji, pa fizikalci PERMIZ d.o.o., Ortar in Jerman d.o.o., člani Jamarske zveze Slovenije, gorski reševalci iz Bovca, brata Gebč, pomembno vlogo je imela PZS in Slovenska vojska, ki je s helikopterskimi prevozi omogočila postavitev bivaka, Občina Bovec in delavci Kaskaderja, ki so vedno nesebično priskočili na pomoč. Zahvala gre tudi Zvarovalnici Triglav in podjetju Lidl za finančno pomoč.

Vir in informacije: gore-ljudje.net.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.