Zgodbe iz izolacije: Stane Klemenc - Zgodbe z Grenlandije

Objavljeno: 6. Maj 2020 - 09:23
Komentarji: 0 komentarjev

V četrtek 7.5.2020 bo Stane Klemenc, alpinist, gorski reševalec, gorski vodnik, profesionalni fotograf, kajakaški trener in še kaj, predstavil plezanje, veslanje in potovanje po Grenlandiji, ki jo je obiskal na kar šestih odpravah.

Stane Klemenc se je s plezanjem začel ukvarjati pri 20 letih. Bil je član gorske reševalne službe in gorski vodnik. V bogati karieri je bil na mnogih odpravah, med drugim tudi na odpravi na Everest leta '79, ko je bil zaradi ozeblin primoran obrniti, in leta '96, ko je Davo poskušal s smučanjem z vrha, kar pa mu je preprečil hud vihar. Posvetil se je osvajanju najvišjih vrhov vseh celin, od katerih mu manjka le prej omenjeni Everest. 

Posebno mesto v njegovem srcu ima Grenlandija, ki jo je prvič obiskal leta 1981, kot organizator in vodja odprave. Vanjo se je zaljubil in jo kasneje obiskal še petrtkrat. Osvojil je njen najvišji vrh, prečil otok z zahodne na vzhodno obalo, veslal, spoznaval ljudi, naravo in živali. S tega otoka ima precej lepih in tudi nekaj težkih izkušenj, ki jih bo delil z nami. Želja po ponovnem obisku pa še vedno tli.

Pridruži se predavanju: Povezava na predavalnico (klik!)

Priporočamo, da predavalnico obiščete 5 minut pred predavanjem in si tako uredite vse tehnične stvari. Namestitev programa Zoom je enostavna, le sledite navodilom po kliku na povezavo in potrdite varnostna vprašanja. Ko je Zoom enkrat na računalniku, ga spletna stran samodejno odpre. Vpišete svoje ime, potrdite in počakajte začetek predavanja.

NOVO: Pridružitev predavanju je možna tudi direktno iz spletnega brskalnika - brez namestitve programa Zoom.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.