Z vrha Ledenega zmaja nazaj v dolino po novih sidriščih za spust ob vrvi

Objavljeno: 16. Februar 2020 - 18:31
Komentarji: 0 komentarjev

Prejšnji vikend je Rene Lisac s kolegi opremil sidrišča za spusti z vrha Ledenega zmaja nazaj do grede nad Stebrom Grintovca.

Rene Lisac in soplezalci so preteklo soboto plezali nad Jezerskim. Po preplezanem Ledenem zmaju so, namesto, da bi sestopili na Cojzovo kočo oz. Suhadolnika, uredili tri nova sidrišča in se tako s spusti ob vrvi spustili nazaj do vstopa v smer. Tako so si zelo skrajšali sestop, saj se od tam lahko sestopi v dolino po gredi ali po Stebru do pod stene.

Z vrha Ledenega zmaja se sedaj lahko spusti 3 x 60 m pod steno. Sidrišča so urejena z dvema klinoma. 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.