Urejen spust iz Dolgega hrbta

Objavljeno: 13. Julij 2016 - 08:34
Komentarji: 0 komentarjev

Levo od vrhnjega dela smeri Kemperle-Murovec so člani AO Kranj v bližini smeri Mali bogovi (Golob – Peternel 1994) uredili sidrišča za spust po vrvi, s čimer je olajšano plezanje in sestop iz Dolgega hrbta. Sidrišča so namenjena plezalcem, ki plezajo v Dolgem hrbtu, da preko urejenih spustov pridejo pod vznožje smeri.

Opis: Iz vrha Dolgega hrbta sledimo markirani poti v smeri proti Mlinarskemu sedlu. Po kakih 15 min na desni opazimo dva možica. Desno za rob pa se odpre velika gruščnata polica. 5m za robom opazimo rdečo piko. Ko najdemo prvo jim sledimo, sprva prečno po grušču nato pa v hoji in lažjem poplezavanju (do II.) se spustimo cca. 150 višinskih metrov, ko pridemo do prvega urejenega sidrišča. Prvi spust lahko v plezavanju do III. izpustimo. Vendar je izpostavljeno.

Dolžina spustov:

Prvi spust: Gledano, ko se spuščamo. Pazimo, da se ne spustimo v graben, ampak na desni opazimo novo sidrišče. 30m!

Drugi spust: Naredimo celih 60m!!! naravnost navzdol na polico od Triangla

Tretji in četrti spust: V liniji naravnost navzdol!

Pozor: Za spust je obvezno dvojna,  2x 60m!

Ko sestopamo po gruščnati polici in koluarju, pazimo, da ne prožimo kamenja. Sicer gredo spusti mimo vpadnice, vendar ni prijetno, če ti par 10m zraven leti kamenje!

Sidrišča so opremljena z M10 svedrovci.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.