Spodnji in Zgornji Ledinski slap

Objavljeno: 10. Januar 2019 - 17:59
Komentarji: 0 komentarjev

Na veliko veselje vseh "ledolomilcev" se led v slapovih po Sloveniji že nekaj časa počasi, a vztrajno debeli. Preplezljivi postajaji tudi težji kalibri.

V enega takšnih sta se odpravila Nejc Turnšek (AO Vertikala) in (?) Logar (AO Cerkno). Plezala sta kombinacijo Spodnjega in Zgornjega Ledinskega slapu nad Jezerskim.

Razen tega, da je led trd in je potrebno tudi malo več previdnosti zaradi sveč in zavesic, se plezalca nad razmerami nista pritoževala.

Za spust po vrvi so narejeni abalaki.

Vir in fotografije: AO Cerkno.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.