Smučanje po Mrtvaškem prtu

Objavljeno: 29. Maj 2016 - 13:17
Komentarji: 0 komentarjev

Izredne snežne razmere nad Chamonixom, o katerih smo že poročali, so dovolile še en izjemno redek smučarski spust. 25. maja so Yann Borgnet, Jean-Yves Fredriksen in Charles Dubouloz opravilli šele drugi smučarski spust po smeri Mrtvaški prt, znani alpinistični klasiki v severni steni Grandes Jorasses. Govora je seveda o spustu preko osrednjega smučišča, čez spodnji - vstopni - del so se spustili po vrvi.

Smer, ki sta jo prva v devetdnevnem vzponu januarja 1968 preplezala René Desmaison in Robert Flematti, sta prva presmučala oziroma "prebordala"  Sam Baugey in Jérome Ruby maja 1995.

Vir in fotografija: escalade.pro.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.