Škorpijon v Široki peči

Objavljeno: 2. Avgust 2019 - 08:42
Komentarji: 0 komentarjev

David Debeljak (AO Rašica) in Gašper Pintar (PK Škofja Loka) sta plezala v Široki peči nad Martuljkom.

Izbrala sta si smer Škorpijon (VII-, 500m), ki se je izkazal za bolj napornega, kot bi se pričakovalo od ocene. Smer velja sicer za eno bolj plezanih v sicer redko obiskani steni, ki slovi po svoji krušljivosti in nedostopnosti. Linija je "v Frančkovem slogu potegnjena čez nekaj super platastih prehodov, ima še nekaj zanimivih detajlov kot npr. zadnja strehica, najbolj sitni so bili pa ravno krušljivi cugi s slabim varovanjem, ki sicer niso najtežji."

Več o njujem vzponu na Pintarjevem blogu >>>, od koder so tudi fotografije.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.