SFINGA - "iz zakulisja snemanja" (VIDEO)

Objavljeno: 28. Marec 2020 - 20:04
Komentarji: 0 komentarjev

Serijo kratkih dokumentarnih filmov v stilu "iz zakulisja snemanja" sta med produkcijo Sfinge posnela Rožle Bregar in Gašper Kocjančič.

Leta 2011 je plezalno in širše slovensko gledalstvo navduševal igrano-dokumentarni film Sfinga. Film, ki nam je na simpatičen in izviren način prikazal prvenstveni in prvi prosti vzpon v smeri Obraz Sfinge, ki se nahaja v  najbolj markantnem delu Triglavske severne stene. Glavni akterji filma so: režiser Vojko Anzeljc; scenarij Gregor  Kresal; igrajo: Gregor Kresal, Miha Kajzelj, Miha Marenče, Anže Marenče, Ante Mahkota, Peter Ščetinin.

Z estetskimi in dih jemajočimi posnetki je predstavljeno lepo in mogočno okolje simbola slovenstva z mistično Sfingo na čelu ter vsi štirje protagonisti obeh ključnih vzponov, ki jih ločuje obdobje  treh desetletij. Osrednja zgodba gledalca popelje od priprav alpinistov na vzpon, po poti do stene in preko nje, vse do tako želenega vrha.

V tem "virusnem" času, ko smo plezanja deležni le preko (video)posnetkov, so plezalne vsebine zelo zaželjene. V ta namen je Sfinga Pro "odklenila" svoj arhiv in za začetek ponudila 20 minut čiste zabave iz zakulisja snemanja Sfinge.

Hvala in še!

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.