Šele druga zimska ponovitev smeri Messner-Hiebeler v Eigerju

Objavljeno: 6. Februar 2017 - 23:09
Komentarji: 0 komentarjev

Še ena smer v severni steni Eigerja je po mnogo letih ponovno doživela obisk. Pred dnevi smo pisali o šele prvi ponovitvi Metanoie, tokrat pa poročamo o drugi zimski ponovitvi smeri Messner-Hiebeler (M6+, 60°, V+, 1800m).

V nedeljo, 29. januarja, sta Philipp Brugger in Simon Messner preplezala linijo v severnem stebru, ki so jo prvi preplezali Reinhold in Günther Messner, Toni Hiebeler in Fritz Maschke leta 1968. Do danes je doživela le en zimski obisk, leta 1983 so jo preplezali Norbert Joos, Kaspar Ochsner, Martin Grossen in Bernhard Misteli.

Vir in fotografija: bergsteiger.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.