Še dve novi smeri Lindiča in Leclerca

Objavljeno: 5. Maj 2016 - 21:48
Komentarji: 0 komentarjev

Že tri prvenstvene smeri v Dolini desetih vrhov za Luko Lindiča in Marca-Andreja Leclerca.

Na začetku aprila smo že pisali o prvenstvenem vzponu v 1100 metrov visoki smeri Lindič-Leclerc na goro Tuzo. Po nekaj dneh počitka v Canmoreu sta se vrnila v dolino in opravila še dva prvenstvena vzpona. Postavila sta tabor pod severno steno gore Deltaform Mountain (3424 m), kjer sta imela v načrtu preplezati linijo sestopa iz prve smeri in po dnevu počitka poskusiti z vzponom v smeri na Deltaform. Njun pogled je bil usmerjen tudi proti gori Neptuak (3237 m), kjer sta iskala linije za prvenstveni vzpon.

Smer na sedlo med Tuzo in Deltaform Mountain sta poimenovala po lisici, ki jima jo je zagodla pri zgoraj omenjenem prvem vzponu, Fantastic Mr. Fox (M5 WI5, 500 m). Po dnevu počitka sta vstopila še v severno steno gore Neptuak, kjer sta preplezala smer Psychological Effect (M7 WI5+, 700 m).

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.