Ruby Supernova, smer v Južni Afriki - VIDEO

Objavljeno: 24. Avgust 2018 - 15:05
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Arc'teryx

Luka Lindič se je lanskega junija pridružil mednarodni ekipi, s ciljem preplezati novo smer v Južni Afriki.

Junija 2017 so Ines Papert, Joseph Pfnür, Luka Lindič in Paul McSorley opravili prvi vzpon smeri Ruby Supernova (ED1, 7b+, 520 m) v gori Slanghoek Peak v Južni Afriki. Smer so preplezali v tradicionalnem slogu, brez nameščanja svedrovcev. Podjetje Arc'teryx, ki jih je pri tem podprlo, je objavilo video z izvirnim naslovom "A World Above", kjer je predstavljena celotna zgodba o vzponu.

Vir: Arc'teryx

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.