Riders on the Storm - video

Objavljeno: 24. Maj 2016 - 10:29
Komentarji: 0 komentarjev

Mayan Smith-Gobat in Ines Papert v smeri Riders on the Storm.

Med 16. januarjem in 20. februarjem sta Nemka Ines Papert in Novozelandčanka Mayan Smith–Gobat opravili peti vzpon v smeri Riders on the Storm (7c+, A2, 1300 m) v Patagoniji. Plezalki sta si zadali cilj, da preko drzne linije kot prvi priplezata prosto. Glavni cilj sicer ni bil realiziran, zmanjkali so jima štirje raztežaji, sta pa opravili eno redkih ponovitev smeri. Pri vzponu ju je spremljal fotograf Thomas Senf, ki je uspeh dokumentiral. Spodaj si poglejte kratek video, ki na kratkoprikazuje vse karakteristike plezanja v zahtevnih patagonskih razmerah.

Naslovna fotografija: Thomas Senf

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.