Redek prosti vzpon v Kleku

Objavljeno: 19. April 2016 - 21:29
Komentarji: 0 komentarjev

Prosta ponovitev "skrivnostne" smeri.

Luka Tambača in Filip Pečenec sta minuli vikend plezala v Kleku, 1181 metrov visoki gori, ki se nahaja na severu Gorskega Kotarja na Hrvaškem.

V tamkajšnji južni steni sta preplezala 145 metrsko smer Tajanstveni, ki v veliki večini vzponov nosi oceno VI-,A1/V,A0, v njunem primeru pa 7a+ (po raztežajih: 5a, 7a+, 5a, 5c, 3). Prvi prosti vzpon je pred leti uspel Borisu Čujiću.

Vir in fotografija: zagrebclimbing.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.