Prvenstvena smer in prvi pristop na Aljaski

Objavljeno: 12. Januar 2016 - 21:29
Komentarji: 0 komentarjev

Prvi pristop na Mount Reaper.

Poleti smo poročali o vzponu Avstrijcev Hansjörga Auerja in Mucha Mayrja, ki sta ob prvenstveni smeri opravila verjetno tudi prvi pristop. 17. maja sta preplezala prvenstveno smer Sugar Man (M7, 85°, A1, 750m) v severni steni gore v pogorju Neacola, ki se dviga nad ledenikom Pitchfork, med vrhovoma Citadel in Berseker in vrh poimenovala Mount Reaper.

Sedaj je o vzponu na voljo video.

Hansjörg Auer and Much Mayr - 'Ice like Sugar' - Mt. Reaper - Alaska 2015 from Hansjörg Auer on Vimeo.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.