Prva prosta ponovitev smeri Stara v Ospu

Objavljeno: 6. April 2016 - 21:19
Komentarji: 0 komentarjev

Luka Krajnc kot prvi plezalec prosto čez prvo smer, ki je nastala v veliki Osapski steni.

Eden najbolj vsestranskih slovenskih plezalcev Luka Krajnc je pred dvema dnevoma zaključil veliki projekt. V Ospu je opravil prvo prosto ponovitev 130 metrov dolge smeri Stara, najtežji raztežaj pa ocenil z 8b+.

Smer, ki je bila prvič preplezana leta 1977, je privabljala veliko plezalcev, ki so se hoteli preizkusiti v alpinističnem tehničnem plezanju, Luka pa je s prostim vzponom odprl novo poglavje v previsni smeri v osrednjem delu Osapske stene.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate v spodaj, komaj pa že čakamo celoten posnetek.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.