Prva ponovitev Stebra v Široki peči

Objavljeno: 23. Avgust 2019 - 07:55
Komentarji: 0 komentarjev

Uroš Grilj in Blaž Karner (oba AO Ljubljana Matica) sta opravila (verjetno) prvo ponovitev smeri Steber - spominska smer Frančku Knezu.

Gre za novo linijo (VII, 800 m), ki sta jo pred nekaj dnevi v severni steni Široke peči preplezala Silvo Karo in Luka Lindič. Ponavljalca sta bila nad smerjo navdušena, Grilj je o tem zapisal: " Čestitke Silvotu in Luki za vizijo in vzpon. Ko sem prvič videl linijo si nisem mislil, da taka stvar še ni splezana ... / ... Smer je ena najlepših, kar sem jih plezal v naših gorah v tej težavnostnem in dolžinskem razredu. Primerjal bi jo lahko s Frančkovo Svečo v Travniku."

Več o vzponu pa tukaj >>>

Vir in fotografije: forum AO Ljubljana Matica.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.