Pri 77 letih na dvanajstem osemtisočaku

Objavljeno: 1. Maj 2016 - 21:39
Komentarji: 0 komentarjev

In v kratkem morda še na trinajstem.

O španskem himalajcu Carlosu Sorii smo že pisali. Gospod je začel plezat na osemtisočake pri svojih 50 letih (Nanga Parbat 1990) in jih do leta 2014 nanizal že enajst. Med njimi izstopa vzpon na Makalu leta 2008, na katerega je priplezal v okviru dvočlanske odprave. Pravzaprav mu je pomagal le njegov višinski nosač, gospod Soria pa je imel takrat 69 let. Leta 2012 se je moral zaradi podirajočih serakov obrniti na Anapurni, leta 2014 je pristopil na Kanč, lani pa spet poskušal na Anapurni.

Za letošnje leto si je zadal cilj, da končno le pripleza na Anapurno in dodatno še na Daulagiri. Po poročanje španskeMarce, je Soria že pristopil na Anapurno in tako stal na svojem 12 osemtisočaku ter naj bi se v naslednjih dneh premaknil pod Daulagiri. Če mu uspe pristop še na Daulagiri, mu bo od osemtisočakom manjkala le še Šiša Pangma!

Globok priklon gospodu, ki se je rodil daljnega 5. februarja 1939 in je najstarejši človek, ki je stal na K2 (star 65 let), Broad Peaku (68 let), Makaluju (69 let), Gašerbrumu I (70 let), Manasluju (71 let), Lotseju (72 let) in Kangčendzengi (75 let).

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.