Preplezana prva D15

Objavljeno: 10. Februar 2016 - 22:21
Komentarji: 0 komentarjev

Preplezal jo je Tom Ballard.

V teh dneh, ko minevajo štiri leta od prvega vzpona Roberta Jasperja v smeri Ironman (D14 oz. kasneje povišano na D14+) v Eptingenu v Švici - od prve preplezane D14 na svetu - je prišla novica, da je britanski plezalec Tom Ballard v italijanskih Dolomitih pod Marmolado preplezal smer, ki naj bi imela oceno D15.

Smer, ki nosi ime A Line Above the Sky se nahaja v plezalnem sektorju Tomorrow's World in tako predstavlja nov mejnik v plezalnem svetu.

O Tomu Ballardu - njegovi življenski zgodbi, predvsem pa o njegovih vzponih, katerih višek je bilo solo plezanje šestih velikih sten Alp v eni zimi -  bo mogoče videti film tudi na letošnjem 10. festivalu gorniškega filma >>>

Vir in fotografija: planetmountain.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.