Poročilo alpinistične akcije Kanada 2016

Objavljeno: 26. Maj 2016 - 17:18
Komentarji: 0 komentarjev

Slovensko-kanadska naveza Luka Lindič in Marc-Andre Leclerc je med 23. marcem in 13. aprilom 2016 plezala Kanadi, kjer sta alpinista ponovila veliko klasiko Skalnega gorovja in preplezala tri prvenstvene smeri.

O vzponih smo na naši strani že poročali v dveh ločenih objavah, na spletni strani Planinske zveze Slovenije pa si lahko sedaj preberete obširno poročilo glavnega akterja.

Preplezane smeri:

1. Mt Temple, Greenwood-Locke, M6, 1125 m

2. Mt Tuzo, Lindič-Leclerc, M7+, WI6+ R, 1100 m, prv.

3. Mt Tuzo, Fantastic Mr Fox, M5, WI5, 500 m, prv.

4. Mt Neptuak, Psychological effect, M7, WI5+, 700 m, prv.

 

Vir in fotografija: pzs.si.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.