Ocepek preplezal Beyond Good and Evil!

Objavljeno: 16. Januar 2020 - 17:21
Komentarji: 0 komentarjev

V Chamonixu so bili pretekli tedni precej jesenski in tako so se naredile spodobne razmere za plezanje kombiniranih smeri na višini. 

Benjamin Ocepek (AO Rašica) je na strani svojega alpinističnega odseka objavil novico, da je preplezal slovito smer Beyond Good and Evil (s soplezalcem Jonom sta izplezala po smeri Rebuffat-Terray). 600 metrska kombinirana smer poteka v severni steni Aiguille des Pélerins.

Andy Parkin in Mark Twight, ki sta jo leta 1992 prva preplezala, sta jo ocenila s V/5+, 5c, A1-2, 600 m. Danes je ocena prostega vzpona V M6.

Zanimivo poročilo o odličnem vzponu si lahko preberete tukaj >>>

Vir in fotografije: Benjamin Ocepek/AO Rašica.

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.