Nova smer na Veliki Klek

Objavljeno: 26. April 2016 - 21:35
Komentarji: 0 komentarjev

Tudi najbolj oblegane gore še ponujajo prostor za nove linije.

Avstrijska alpinista Vittorio Messini in Matthias Wurzer sta v južni steni Grossglocknerja (3798m) preplezala novoSüdwandwächter (M5, WI4+, 600m; na naslovni fotografiji označena z rdečo).

Plezalca, doma iz bližnjega Kalsa, sta prvenstveno smer preplezala 5. aprila in bila navdušena nad razmerami in predvsem nad dejstvom, da še dobrih 200 let po prvem pristopu na najvišji avstrijski vrh (na njegovem vrhu so prvič stali leta 1800) le ta ponuja možnosti za nove linije.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.