Modrost starega učitelja (VIII/VI-VII) - novo v Krofički

Objavljeno: 22. Julij 2019 - 20:50
Komentarji: 0 komentarjev

Marko Mavhar in Marko Volk sta v severozahodni steni Krofičke preplezala novo smer.

Nova 250 metrska smer, ki sta jo poimenovala Modrost starega učitelja in ocenila VIII/VI-VII je opremljena s svedrovci, za dodatno varovanje pa pridejo v poštev metulji do velikosti 3, tudi kakšen zatič je dobrodošel in zanke za skalna ušesa. 

Smer odlikuje izpostavljeno plezanje v odlični skali.

Opis: Vstop  je 10 metrov desno od Brankine smeri, v desnem delu previsa po poklini (VIII) na raz. Levo proti grapi in nazaj desno na gredino (II) pod gladke plošče. Navzgor in desno čez ploščo in levo pod majhno zaporo (VII) v sistem poklin na stojišče. Navzgor čez ploščo v zajedo (VI) in po njej na raz, kjer se malenkost spustimo do stojišča. Prestop preko manjše grape v strmo monolitno ploščo (VI) in navzgor do stika s smerjo Zvitorepson, kjer nas pričaka stojišče desno na polici. Navzgor čez manjši previs (VI) na poševno rampo proti levi, nato naravnost navzgor čez previs in levo okoli raza v lažji svet, po njem na vrh luske, kjer si uredimo stojišče. Prestop čez škrbino in desno na podstavek, nato navzgor čez previs (VII) v kamin, po njem na stojišče. Navzgor po plošči in levo na raz (III), po njem na vrh.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.