Messner o znameniti VIII iz leta 1968

Objavljeno: 13. Januar 2016 - 21:52
Komentarji: 0 komentarjev

"Tvegal sem več, kot kadarkoli v življenju!"

Reinhold in Guenther Messner sta leta 1968 opravila prvenstveni vzpon Pillastro di mezzo, ki še danes buri duhove. Ne zaradi tega, ker bi se pojavljal dvom v njun - predvsem Reinholdov vzpon, ker je ga je on preplezal v vodstvu -, temveč zaradi načina, kako mu je to uspelo. In predvsem, kaj mu je uspelo!

Pisalo se je leto 1968 in Reinhold je v usnjenih gojzarjih preplezal raztežaj v dolomitski steni Heiligerkreuzkofel, ki mu današnji redki ponavljalci s plezalkami in magnezijem pridajajo oceno VIII oz. 7a

Več o Messnerju in tem famoznem vzponu si lahko preberete v odlični kolumni našega Urbana, kako pa se Reinhold spominja tega dne, pa si poglejte spodaj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.