Medo reunion, prvenstvena v Bavškem Grintavcu

Objavljeno: 9. Januar 2019 - 18:05
Komentarji: 0 komentarjev

Na silvestrovo sta Aleksij Kraljič in Jernej Rijavec (oba AO Nova Gorica) v severovzhodni steni Bavškega Grintavca preplezala novo smer.

Smer Medo reunion je dolga 250 metrov, težavnost pa do M4. 

 Potek smeri: Linija v spodnjem delu poteka levo in desno ob Tomazinovi smeri (v dveh raztežajih). Višje sledi smeri po žlebu, raztežaj pod robom stene pa gre po neizraziti rampi levo na SV greben in vrh Sravnika. Glavne težave je v smeri predstavljala strma skalna stopnja okrog deset metrov pod SV grebenom.

Sestop: S SV grebena (izhodišče plezanja) s spusti po vrvi v mejah glavnega žleba (Tomazinova smer). 

Vir: AO Nova Gorica in primorskestene.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.