Marija in Andrej Štremfelj kot prva zakonca na Everestu

Objavljeno: 7. Oktober 2020 - 17:43
Komentarji: 0 komentarjev

Vzpon za Guinessovo knjigo rekordov.

Na današnji dan pred 30 leti sta se zakonca Marija in Andrej Štremfelj v sklopu odprave "Everest 1990", ki sta ga organizirala PZS in SPD TRST, povzpela na najvišji vrh sveta.

To jima je uspelo kot prvemu zakonskemu paru, Marija Štremfelj je prva in do danes še vedno edina Slovenka, ki je stala na Everestu. Na vrh sta se po normalnem pristopu preko južnega sedla povzpela skupaj z Janezom Jegličem in Šerpo Lakpa Rito.

Letos, na okroglo obletnico pa sta Marija in Andrej izdala skupno knjigo, ki je posvečena temu dogodku. Poimenovala sta jo Objem na vrhu sveta.

Fotografije: Andrej Štremfelj fb profil.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.