Magična Goba v Ospu

Objavljeno: 12. Maj 2016 - 21:59
Komentarji: 0 komentarjev

Prosti vzpon dveh alpinistk v večraztežajni 7c.

Čeprav prosta ponovitev Gobe v Ospu sodi bolj med športnoplezalne novice, pa jo zaradi alpinističnega pedigreja obeh akterk Tjaše Jelovčan (AO Kranj) in Marije Jeglič (AO Ljubljana Matica) omenjamo kar med alpinističnimi novicami.

Alpinistki Tjaša in Marija se smeri nista lotili z lojtrami in podobnimi tehničnimi pripomočkami ali se med vzponom zadovoljili z vlečenjem za komplete. Obe sta to 140 metrsko smer, ki nosi oceno 7c (6b, 7b, 6c, 7b+, 7c, 6b) preplezali prosto.

Vir in fotografija: AO Kranj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.