Luka Stražar in Jernej Kruder preplezala Ulino smer (IX/VII-VIII) v Triglavu

Objavljeno: 16. Julij 2021 - 11:40
Komentarji: 0 komentarjev

V plezalni navezi sta Luka Stražar in Jernej Kruder pretekli vikend preplezala Ulino smer v Triglavu. Za uspešno preplezano smer sta potrebovala dva dni.

Gre za 1000 metrsko linijo v Osrednjem stebru severne triglavske stene z oceno IX/VII-VIII in velja za eno najatraktivnejših in najtežjih alpinističnih smeri v naših gorah. Ulino smer, sta leta 2011 kot prva preplezala Tomaž Jakofčič in Tina Di Batista.

Vir in fotografije: Luka Stražar, Jernej Kruder

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.