Luka Lindič prosto čez smer Jolly Joker, 8a (200 m)

Objavljeno: 14. Februar 2017 - 12:00
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Ines Papert

Luka Lindič v enem dnevu prosto čez večraztežajno smer, ocenjeno z 8a.

Luka Lindič in Ines Papert sta zgodaj odprla sezono skalnega plezanja v visokogorju. Slovenski plezalec je v enem dnevu preplezal redko prosto ponovljeno smer Jolly Joker (8a, 200 m) v stolpu Torsäule v masivu gore Hochkönig na meji med Avstrijo in Nemčijo. Kot je še zapisal Luka, je smer začel plezati v dokaj prijaznih razmerah, ko je bila stena še obsijana s soncem, ob zaključku vzpona pa je bilo precej mrzlo.

Vir: Luka Lindič

Fotografija: Ines Papert (na povezavi lahko vidite še nekaj fotografij)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.